Iglabo säteri en tidig morgon på hösten

IGLABO SEKRETESSPOLICY

Denna sekretesspolicy beskriver hur IGLABO använder och skyddar all information som du ger när du använder den här appen.

IGLABO åtar sig att säkerställa att din integritet skyddas. Om vi ​​ber dig att tillhandahålla viss information genom vilken du kan identifieras när du använder den här appen, kan du vara säker på att den endast kommer att användas i enlighet med denna sekretesspolicy.

IGLABO kan ändra denna policy då och då genom att uppdatera den här sidan. Du bör kontrollera den här sidan då och då för att säkerställa att du är nöjd med alla ändringar. Denna policy träder i kraft från 2021-04-29.

Vad vi samlar in

Vi kan samla in följande information:

  • namn
  • kontaktinformation inklusive e-postadress
  • demografisk information som postnummer, preferenser och intressen
  • annan information som är relevant för kundundersökningar och / eller erbjudanden

Vad vi gör med den information vi samlar in

Vi behöver denna information för att förstå dina behov och ge dig en bättre service, och särskilt av följande skäl:

  • Intern journalföring.
  • Vi kan använda informationen för att förbättra våra produkter och tjänster.
  • Vi kan regelbundet skicka reklam-e-postmeddelanden om nya produkter, specialerbjudanden eller annan information som vi tror kan vara intressant med hjälp av den e-postadress du har angett.
  • Ibland kan vi också använda din information för att kontakta dig för marknadsundersökningsändamål. Vi kan kontakta dig via e-post, telefon, fax eller e-post. Vi kan använda informationen för att anpassa appen efter dina intressen.

Säkerhet

Vi åtar oss att se till att din information är säker. För att förhindra obehörig åtkomst eller avslöjande har vi infört lämpliga fysiska, elektroniska och ledningsförfaranden för att skydda och säkra den information vi samlar in online.

Hur vi använder cookies

En cookie är en liten fil som ber om tillstånd att placeras på din dators hårddisk. När du har godkänt läggs filen till och kakan hjälper till att analysera webbtrafik eller låter dig veta när du besöker en viss webbplats. Cookies gör att webbapplikationer kan svara på dig som individ. Webbapplikationen kan skräddarsy sin verksamhet efter dina behov, gillar och ogillar genom att samla in och komma ihåg information om dina preferenser.

Vi använder trafikloggkakor för att identifiera vilka sidor som används. Detta hjälper oss att analysera information om webbtrafik och förbättra vår app för att skräddarsy den efter kundernas behov. Vi använder endast denna information för statistiska analysändamål och sedan tas informationen bort från systemet.

 

Sammantaget hjälper cookies oss att ge dig en bättre app genom att göra det möjligt för oss att övervaka vilka sidor du tycker är användbara och vilka du inte gör. En cookie ger oss inte åtkomst till din dator eller annan information om dig, förutom de uppgifter du väljer att dela med oss.

Du kan välja att acceptera eller avvisa cookies. De flesta webbläsare accepterar automatiskt cookies, men du kan vanligtvis ändra din webbläsarinställning för att avvisa cookies om du föredrar det. Detta kan hindra dig från att dra full nytta av appen.

Länkar till andra appar

Vår app kan innehålla länkar till andra intressanta appar. Men när du väl har använt dessa länkar för att lämna vår webbplats bör du notera att vi inte har någon kontroll över den andra appen. Därför kan vi inte vara ansvariga för skyddet och integriteten för all information som du tillhandahåller när du besöker sådana webbplatser och sådana webbplatser regleras inte av denna sekretesspolicy. Du bör vara försiktig och titta på sekretesspolicyn som gäller för den aktuella appen.

Kontrollera din personliga information

Du kan välja att begränsa insamlingen eller användningen av din personliga information på följande sätt:

När du blir ombedd att fylla i ett formulär i appen, leta efter rutan som du kan klicka för att ange att du inte vill att informationen ska användas av någon för direkt marknadsföringsändamål.

Om du tidigare har samtyckt till att vi använder din personliga information för direktmarknadsföringsändamål kan du när som helst ändra dig genom att skriva till oss.

Vi kommer inte att sälja, distribuera eller hyra ut din personliga information till tredje part om vi inte har ditt tillstånd eller är skyldiga enligt lag att göra det. Vi kan använda din personliga information för att skicka reklaminformation om tredje part som vi tror att du kan tycka intressant om du berättar att du vill att detta ska hända.

Du kan begära information om personlig information som vi har om dig enligt Data Protection Act 1998.

Om du tror att all information vi har om dig är felaktig eller ofullständig, vänligen skriv till eller maila oss så snart som möjligt på adressen ovan. Vi kommer omedelbart att korrigera all information som visar sig vara felaktig.

Tillägg till IGLABO SEKRETESSPOLICY

IGLABO ('oss', 'vi' eller 'vår') driver IGLABO-appen ('tjänsten').

Denna sida informerar dig om våra policyer för insamling, användning och avslöjande av personuppgifter när du använder vår tjänst och de val du har associerat med den informationen.

Vi använder dina uppgifter för att tillhandahålla och förbättra tjänsten. Genom att använda tjänsten godkänner du insamling och användning av information i enlighet med denna policy. Om inte annat definieras i denna sekretesspolicy har termer som används i denna sekretesspolicy samma betydelse som i våra allmänna villkor, tillgängliga från IGLABO.

Definitioner

Service

Tjänsten är appen IGLABO som ägs och drivs av UmanZ AB.

Personlig information

Med personuppgifter avses uppgifter om en levande individ som kan identifieras från dessa uppgifter (eller från den och annan information som antingen finns i vår besittning eller sannolikt kommer att komma i vår besittning).

Användningsdata

Användningsdata är data som samlas in automatiskt antingen genereras genom användningen av tjänsten eller från själva tjänstens infrastruktur (till exempel varaktigheten för ett sidbesök).

Småkakor

Cookies är små bitar av data som lagras på din enhet (dator eller mobil enhet).

Uppgiftsansvarig

Med dataansvarig avses den fysiska eller juridiska personen som (antingen ensam eller gemensamt eller gemensamt med andra personer) bestämmer syftet för vilket och hur personuppgifter behandlas eller ska behandlas.

För syftet med denna sekretesspolicy är vi personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter.

Databehandlare (eller tjänsteleverantörer)

Med databehandlare (eller tjänsteleverantör) menas varje fysisk eller juridisk person som behandlar uppgifterna på uppgiftsansvariges vägnar.

Vi kan använda tjänster från olika tjänsteleverantörer för att behandla dina uppgifter mer effektivt.

Registrerad (eller användare)

Registrerad är varje levande person som använder vår tjänst och är föremål för personuppgifter.

Insamling och användning av information

Vi samlar in flera olika typer av information för olika ändamål för att tillhandahålla och förbättra vår tjänst till dig.

Typer av insamlade data

Personlig information

När vi använder vår tjänst kan vi be dig att förse oss med viss personlig identifierbar information som kan användas för att kontakta eller identifiera dig ('Personuppgifter'). Personligt identifierbar information kan inkludera, men är inte begränsad till:

  • E-postadress
  • Förnamn och efternamn
  • Telefonnummer
  • Adress, postnummer, stad
  • Cookies och användningsdata

Vi kan använda dina personuppgifter för att kontakta dig med nyhetsbrev, marknadsförings- eller marknadsföringsmaterial och annan information som kan vara av intresse för dig. Du kan välja att inte ta emot någon av eller alla dessa meddelanden från oss genom att följa länken för att avsluta prenumerationen eller instruktionerna i det e-postmeddelande vi skickar.

Användningsdata

Vi kan också samla in information om hur tjänsten nås och används ('Användningsdata'). Dessa användningsuppgifter kan innehålla information som datorns Internetprotokolladress (t.ex. IP-adress), webbläsartyp, webbläsarversion, sidorna i vår tjänst som du besöker, tid och datum för ditt besök, den tid som spenderas på dessa sidor, unik enhetsidentifierare och andra diagnostiska data.

Spårning och kakodata

Vi använder kakor och liknande spårningsteknologier för att spåra aktiviteten på vår tjänst och hålla viss information.

Kakor är filer med liten mängd data som kan innehålla en anonym unik identifierare. Kakor skickas till din webbläsare från en app och lagras på din enhet. Spårningsteknik som också används är fyrar, taggar och skript för att samla in och spåra information och för att förbättra och analysera vår tjänst.

Du kan instruera din webbläsare att vägra alla kakor eller att ange när en kaka skickas. Men om du inte accepterar kakor kan du kanske inte använda vissa delar av vår tjänst.

Exempel på kakor vi använder:

  • Vi använder Sessionscookies för att driva vår tjänst.
  • Vi använder preferenskakor för att komma ihåg dina preferenser och olika inställningar.
  • Säkerhetskakor Vi använder säkerhetskakor av säkerhetsskäl.
  • Reklamcookies används för att tjäna dig annonser som kan vara relevanta för dig och dina intressen.

Användning av data

IGLABO använder den insamlade informationen för olika ändamål:

  • För att tillhandahålla och underhålla vår tjänst
  • För att meddela dig om ändringar i vår tjänst
  • För att låta dig delta i interaktiva funktioner i vår tjänst när du väljer att göra det
  • För att ge kundsupport
  • Att samla in analys eller värdefull information så att vi kan förbättra vår tjänst
  • För att övervaka användningen av vår tjänst
  • För att upptäcka, förebygga och åtgärda tekniska problem
  • För att förse dig med nyheter, specialerbjudanden och allmän information om andra varor, tjänster och evenemang som vi erbjuder som liknar de som du redan har köpt eller frågat om om du inte har valt att inte ta emot sådan information

Rättslig grund för behandling av personuppgifter enligt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)

Om du är från EU

Om du kommer från Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) beror IGLABO rättslig grund för att samla in och använda den personliga informationen som beskrivs i denna sekretesspolicy på de personuppgifter vi samlar in och det specifika sammanhang där vi samlar in dem.

IGLABO kan behandla dina personuppgifter eftersom:

  • Vi måste göra ett kontrakt med dig
  • Du har gett oss tillstånd att göra det
  • Behandlingen ligger i våra legitima intressen och åsidosätts inte av dina rättigheter
  • För betalningshantering
  • Att följa lagen

Lagring av data

IGLABO behåller bara dina personuppgifter så länge som är nödvändigt för de ändamål som anges i denna sekretesspolicy. Vi kommer att behålla och använda dina personuppgifter i den utsträckning som är nödvändig för att följa våra juridiska skyldigheter (till exempel om vi är skyldiga att behålla dina uppgifter för att följa gällande lagar), lösa tvister och genomdriva våra juridiska avtal och policyer.

IGLABO kommer också att behålla användningsdata för intern analys. Användningsdata lagras i allmänhet under en kortare tidsperiod, förutom när dessa uppgifter används för att stärka säkerheten eller för att förbättra funktionerna i vår tjänst, eller vi är lagligt skyldiga att behålla dessa uppgifter under längre tidsperioder.

Överföring av data

Din information, inklusive personuppgifter, kan överföras till - och underhållas på - datorer som ligger utanför din stat, provins, land eller annan statlig jurisdiktion där dataskyddslagarna kan skilja sig från dem från din jurisdiktion.

Om du befinner dig utanför USA och väljer att lämna information till oss, observera att vi överför informationen, inklusive personuppgifter, till USA och behandlar den där.

Ditt samtycke till denna integritetspolicy följt av ditt inlämnande av sådan information representerar ditt samtycke till den överföringen.

IGLABO kommer att vidta alla åtgärder som rimligen är nödvändiga för att säkerställa att dina uppgifter behandlas säkert och i enlighet med denna sekretesspolicy och ingen överföring av dina personuppgifter kommer att ske till en organisation eller ett land om det inte finns tillräckliga kontroller inklusive säkerheten för din data och annan personlig information.

Utlämnande av data

Affärstransaktion

Om IGLABO är inblandad i en sammanslagning, förvärv eller försäljning av tillgångar kan dina personuppgifter överföras. Vi kommer att meddela innan dina personuppgifter överförs och omfattas av en annan integritetspolicy.

Utlämnande för brottsbekämpning

Under vissa omständigheter kan IGLABO vara skyldigt att lämna ut dina personuppgifter om det krävs enligt lag eller som svar på giltiga förfrågningar från offentliga myndigheter (t.ex. en domstol eller en myndighet).

Juridiska krav

IGLABO kan avslöja dina personuppgifter i god tro att en sådan åtgärd är nödvändig för att:

  • Att följa en rättslig skyldighet
  • För att skydda och försvara IGLABOs rättigheter eller egendom
  • För att förhindra eller undersöka eventuella felaktigheter i samband med tjänsten
  • För att skydda den personliga säkerheten för användare av tjänsten eller allmänheten
  • För att skydda mot rättsligt ansvar

Datasäkerhet

Säkerheten för dina data är viktig för oss, men kom ihåg att ingen metod för överföring via Internet eller metod för elektronisk lagring är 100% säker. Vi strävar efter att använda kommersiellt godtagbara medel för att skydda dina personuppgifter, men vi kan inte garantera dess absoluta säkerhet.

'Spåra inte' signaler

Vi stöder inte Do Not Track ('DNT'). Spåra inte är en inställning som du kan ställa in i din webbläsare för att informera appar som du inte vill spåras.

Du kan aktivera eller inaktivera Spår inte genom att besöka sidan Inställningar eller Inställningar i din webbläsare.

Dina dataskyddsrättigheter enligt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)

Om du är bosatt i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) har du vissa dataskyddsrättigheter. IGLABO syftar till att vidta rimliga åtgärder för att låta dig korrigera, ändra, radera eller begränsa användningen av dina personuppgifter.

Om du vill få information om vilka personuppgifter vi har om dig och om du vill att de ska tas bort från våra system, vänligen kontakta oss.

Under vissa omständigheter har du följande dataskyddsrättigheter:

  • Rätten att få tillgång till, uppdatera eller ta bort den information vi har om dig. När det är möjligt kan du komma åt, uppdatera eller begära radering av dina personuppgifter direkt i avsnittet för kontoinställningar. Om du inte kan utföra dessa åtgärder själv, vänligen kontakta oss för att hjälpa dig.
  • Rätten till rättelse. Du har rätt att få din information rättad om den informationen är felaktig eller ofullständig.
  • Rätten att invända. Du har rätt att invända mot vår behandling av dina personuppgifter.
  • Rätten till begränsning. Du har rätt att begära att vi begränsar behandlingen av din personliga information.
  • Rätten till dataportabilitet. Du har rätt att få en kopia av den information vi har om dig i ett strukturerat, maskinläsbart och vanligt format.
  • Rätten att återkalla samtycke

Observera att vi kan be dig att verifiera din identitet innan du svarar på sådana förfrågningar.

Du har rätt att klaga till en dataskyddsmyndighet om vår insamling och användning av dina personuppgifter. För mer information, vänligen kontakta din lokala dataskyddsmyndighet inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

Tjänsteleverantörer

Vi kan anställa tredjepartsföretag och privatpersoner för att underlätta vår tjänst ("tjänsteleverantörer"), för att tillhandahålla tjänsten för våra räkning, för att utföra tjänsterelaterade tjänster eller för att hjälpa oss att analysera hur vår tjänst används.

Dessa tredje parter har endast tillgång till dina personuppgifter för att utföra dessa uppgifter för våra räkning och är skyldiga att inte avslöja eller använda dem för något annat syfte.

Analytics

Vi kan använda tredjepartsleverantörer för att övervaka och analysera användningen av vår tjänst.

Google Analytics

Google Analytics är en webbanalystjänst som erbjuds av Google som spårar och rapporterar apptrafik. Google använder de insamlade uppgifterna för att spåra och övervaka användningen av vår tjänst. Denna information delas med andra Google-tjänster. Google kan använda den insamlade informationen för att kontextualisera och anpassa annonserna i sitt eget reklamnätverk.

Du kan välja bort att ha gjort din aktivitet på tjänsten tillgänglig för Google Analytics genom att installera webbläsartillägget för Google Analytics. Tillägget förhindrar Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js och dc.js) från att dela information med Google Analytics om besökaktivitet.

Mer information om Googles sekretesspraxis finns på Googles webbplats för sekretess och villkor: http://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/

Reklam

Vi kan använda tredjepartsleverantörer för att visa annonser för dig för att hjälpa till att stödja och underhålla vår tjänst.

Google AdMob & DoubleClick Cookie

Google, som tredjepartsleverantör, använder cookies för att visa annonser på vår tjänst. Googles användning av DoubleClick-kakan gör det möjligt för den och dess partners att visa annonser till våra användare baserat på deras besök på vår tjänst eller andra appar på Internet.

Du kan välja bort användningen av DoubleClick-kakan för intressebaserad annonsering genom att besöka webbsidan för Google Ads-inställningar: http://www.google.com/ads/preferences/

Betalningar

Vi kan tillhandahålla betalda produkter och / eller tjänster inom tjänsten. I så fall använder vi tjänster från tredje part för betalningshantering (t.ex. betalningsbehandlare).

Vi kommer inte att lagra eller samla in dina betalkortuppgifter. Denna information tillhandahålls direkt till våra tredje parts betalningsbehandlare vars användning av din personliga information styrs av deras integritetspolicy. Dessa betalningsprocessorer följer de standarder som fastställts av PCI-DSS som hanteras av PCI Security Standards Council, vilket är en gemensam insats av varumärken som Visa, Mastercard, American Express och Discover. PCI-DSS-krav hjälper till att säkerställa säker hantering av betalningsinformation.

Betalningsbehandlarna vi arbetar med är:

  • Apple Store-betalningar i appen

Deras sekretesspolicy kan ses på https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/

  • Google Play betalningar i appen

Deras sekretesspolicy kan ses på https://www.google.com/policies/privacy/

  • PayPal eller Braintree

Deras integritetspolicy kan ses på https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-fullLänkar till andra webbplatser

Vår tjänst kan innehålla länkar till andra webbplatser eller appar som inte drivs av oss. Om du klickar på en tredjepartslänk dirigeras du till den tredje partens webbplats. Vi rekommenderar starkt att du granskar sekretesspolicyn för varje webbplats du besöker.

Vi har ingen kontroll över och tar inget ansvar för innehåll, sekretesspolicyer eller praxis för tredje parts webbplatser eller tjänster.

Barnens integritet

Vår tjänst vänder sig inte till någon under 18 år ("Barn").

Vi samlar inte medvetet personligt identifierbar information från någon under 18 år. Om du är förälder eller vårdnadshavare och du är medveten om att dina barn har gett oss personuppgifter, vänligen kontakta oss. Om vi ​​blir medvetna om att vi har samlat in personuppgifter från barn utan verifiering av föräldrarnas samtycke, vidtar vi åtgärder för att ta bort informationen från våra servrar.

Ändringar av denna integritetspolicy

Vi kan uppdatera vår integritetspolicy då och då. Vi kommer att meddela dig om eventuella ändringar genom att lägga upp den nya sekretesspolicyn på den här sidan.

Vi kommer att meddela dig via e-post och / eller ett framträdande meddelande om vår tjänst innan ändringen träder i kraft och uppdaterar "ikraftträdandedatumet" högst upp i denna sekretesspolicy.

Du rekommenderas att regelbundet granska denna integritetspolicy för eventuella ändringar. Ändringar av denna integritetspolicy gäller när de publiceras på den här sidan.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna sekretesspolicy, vänligen kontakta oss via e-post.

Denna policy uppdaterades den 28/4 2021

IGLABO

Iglabo är i en liten vacker by vid kanten av Iglabo sjö strax utanför Vårgårda. På 1600-talet fanns här bara en gård, vilken gjordes till säteri av adelsmannen Nils Nilsson Stiernflycht.

Här "föddes" det unika äpplet "Iglabo Stött" år 1687 och det finns fortfarande kvar på en del gårdar runt omkring och givetvis även i Iglabo.

De viktigaste ägarna till Iglabo har varit adelsfamiljerna Igelström, Stiernflycht, von Schwartzenhoff och Ridderbielke. Läs mer om Iglabos samtliga ägare.

Läs dagens spännande berättelse.

Klicka på bilden nedan så öppnar sig sidan med dagens spännande berättelse.

ROLF BERÄTTAR

Se kortfilmerna där Rolf berättar om adel och torpare, säterier och gårdar, hemskheter och trevliga episoder från förr.

DAGBOK 1889

AFOTO
FOTOARKIV

ALLA BERÄTTELSER

KÄLLOR

Karl Eriksson “Gårdsägarna Torparn och Knekten”

Abraham Winka: “Iglabo – En gårds historia”

J W A Yllander: “Min dagbok året om 1889”

Svältornas Fornminnesförening: årsskrifter

ArkivDigital: Kyrkoböcker

Linnar Linnarsson: Ett flertal skrifter